Една предупредителна история, която ще помогне на доста хора да избегнат

...
Една предупредителна история, която ще помогне на доста хора да избегнат
Коментари Харесай

Грешка на турист на вечеря му струва повече от цялата ваканция

Една предупредителна история, която ще помогне на доста хора да избегнат скъпи неточности, се случи на остров Бали с екскурзиант от Австралия. Той описа за тъжното си прекарване на страницата си във Facebook. 

" Бях в Бали за трети път, само че в никакъв случай преди не бях поръчвал алкохол в заведения за хранене. Тази вечер взех решение да направя изключение, тъй като празнувахме рожден ден. След като изследвах винената листа, се стопирах на прилична бутилка бяло вино, което струваше 1700++ рупии “, написа австралиецът.

Човекът считал, че цената е 17 000 рупии, което е към 200 $. Решил, че е малко по-скъпо, в сравнение с очаквал, само че по отношение на празника решил да зарадва себе си и приятелите си, написа Ladbible.

Когато обаче австралиецът поръчал бутилката вино, сервитьорът замълчал и го попитал дали не е направил неверен избор. Подобна реакция изглеждала много обидна за екскурзианта. Приличал ли е на човек, който във връзка празник не може да си разреши вино за 200 $?
 Турист, Индонезия, ресторант Бали, почивка, празненство В суматоха мъжът ревизирал чека от ресторанта и осъзнал грешката си. Снимка: Alamy Stock Photo
Напитката била донесена заедно с вкусна вечеря и в един миг даже основният готвач излязъл да се показа.

„ В този миг ми се стори необичайно, само че просто взех решение, че това е добър ресторант и не мислех повече за това “, спомня си мъжът.

Обяснението за странното държание на работещите вд ресторанта се схванало едвам на идната заран, когато мъжът ревизирал банковата си сметка. Ресторантът  " прибрал " $2300 вместо предстоящите $500! Обзет от суматоха, той ревизирал касовата записка в ресторанта и осъзнал грешката си. Всъщност бутилката му коствала към 1700 австралийски $.

„ Това ястие в действителност струваше повече от цялата почивка “, прибавя нещастният екскурзиант.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР